OTTHONKER -

FAFORGÁCSLAP (FA) CSAVAR

gazdag méretválasztékban

WoodStar csavar

Speciális facsavar, amely ideális megoldást jelent natúr fához, pl. ácsszerkezetek építéséhez, fa játszóterek összeállításához, fa kerti bútorokhoz és egyéb fa építményekhez, keményfa teraszokhoz. Süllyesztett feje torx hornyú, bordákkal erősített, melyek megakadályozzák a kicsavarodást. Szárán maróhornyok szolgálják a gyors, könnyed, behajtást. A hegyén vágóél és recézett menetkialakítás előfúrás nélküli behajtást tesz lehetővé.

PROFI FACSAVAR

Lapos nagyfejű, önmetsző, faszerkezeti PANELTWISTEC csavarjainkat natúr faszerkezetek rögzítéséhez, ácsszerkezetek masszív rögzítésére, fa játszóterek elemeinek rögzítésére, télikertek összeszerelésére ajánljuk. A rövidebb csavarok kiválóan használhatóak fém szerelvények fához történő rögzítéséhez. Nagyszilárdságú csavar, mely szerkezeti kialakításának köszönhetően 40°-os elhajlást is megenged. A hegy kialakításának köszönhetően előfúrás nélkül, míg a hornyolt menttel gyorsan és fáradságmentesen hatol a fába, mintegy 40%-kal csökkentve a behajtáshoz szükséges időt az állványcsavarhoz képest. A lapos nagy fej kiválóan helyettesíti a fakötéses alátétet, ugyanakkor rendkívül helytakarékos megoldást nyújt.

ÁLLVÁNYCSAVAR

Állványcsavarok elsősorban a fa- és építőiparban nélkülözhetetlenek. Gerendák rögzítésére is alkalmas. Műanyag tiplikkel együtt nagy nyomatékú rögzítést tesz lehetővé. A hatlapfejnek köszönhetően behajtható kézi kulccsal és csavarbehajtóval egyaránt.

ALAPCSAVAR

A CE minősítéssel rendelkező, európai gyártótól származó, rendkívül jó szilárdsági mutatókkal bíró 8. minőségű szénacélból készült alapcsavarunkon mind a csavarszár, mind az anya, hogy megfelelő stabilitású, nagyszilárdságú kötést biztosítson nem mozgó tárgyak, szerkezetek, konstrukciós elemek szilárd - pl. beton (legalább C20/25) vagy terméskő, de semmiképpen nem hasadó - anyagok esetében. A számítógéppel kifejlesztett terpesztőkúp és hüvely biztos terpesztést biztosítanak, amely meghúzási nyomatékkal jön létre. A csavarszáron megtalálható piros jelölés azt mutatja, hogy az alapcsavart milyen mélységig kell a kifúrt lyukba helyeznünk. A használat során a rögzítendő tárgyhoz, illetve a várható terheléshez megfelelő méretű alapcsavar kiválasztása után a furat elkészítése következő lépés az alapcsavar számára. A furat tisztítását követően az alapcsavar függőleges helyzetben kerüljön a furatba, majd egy kalapács segítségével, a fejre gyakorolt nyomás által a terpesztőkúp nekifeszíti a hüvelyt a furat falának, így a csavar helyzete stabillá válik. Utolsó lépésként rögzítendő tárgy rákerül a csavarra. Az anyát a biztonságos kötés érdekében nyomatékkulcs használatával érdemes meghúzni. A szerelési nyomatékok az egyes csavar átmérőkhöz megtalálhatóak a dobozon feltüntetett szerelési táblázatban.

TOKRÖGZÍTŐCSAVAR

KAPUPÁNTCSAVAR

MENETES SZÁL

HATLAPÚ ANYA

FAKÖTÉSŰ ALÁTÉT